Facebook lanceert Timehop-achtige functie voor het delen van oude berichten

Facebook gaat de komende dagen een nieuwe functie uitrollen, waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen om statusupdates en foto’s van één of meerdere jaren geleden te delen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via een blogpost.

De nieuwe functie van Facebook, ‘On This Day‘, stelt gebruikers in staat om berichten en foto’s van precies één of meerdere jaren geleden te delen via het sociale netwerk. Hierdoor zie je precies wat je vroeger gedeeld hebt op dezelfde datum. De functie doet hiermee sterk denken aan de populaire dienst Timehop, die eveneens content van exact één, twee of meerdere jaren geleden deelt.

Jonathan Gheller, de product manager van de nieuwe functie, geeft aan TechCrunch toe dat de functie erg veel weg heeft van Timehop. Echter benadrukt Gheller dat zij Timehop niet hebben gebruikt als inspiratiebron:

We kijken naar het gedrag van onze gebruikers en proberen hen zo goed mogelijk te bedienen. Ik kijk niet naar gebruikers van andere diensten, maar focus me liever op onze eigen gebruikers.

Het is echter nog maar de vraag of gebruikers van Facebook op ‘On This Day’ zitten te wachten. Via de nieuwe functie is het alleen mogelijk om oude berichten te delen van Facebook, terwijl Timehop zijn gebruikers oude content van onder andere Facebook, Twitter, Instagram en FourSquare laat delen. Timehop, met inmiddels zes miljoen gebruikers, is daarmee vele malen diverser dan Facebook’s nieuwe functie.

onthisday

De nieuwe functie wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold en zal toegankelijk zijn via het web, de iOS app en de Android app. Op de homepage van Facebook zal de nieuwe functie verschijnen, zodat gebruikers eenvoudig een bericht of foto kunnen selecteren om te delen. Daarnaast is het ook mogelijk om pushmeldingen aan te zetten, zodat Facebook je elke dag een bericht stuurt om te delen.