Facebook-pagina’s kunnen vanaf nu livestreamen via een desktop

Facebook Live logo

Om te kunnen livestreamen op Facebook heb je vanaf vandaag geen smartphone of tablet meer nodig. Paginabeheerders kunnen nu ook via een desktop Facebook Live gebruiken en directe videobeelden streamen op het sociale netwerk. Zeker voor (media)bedrijven erg handig!

Met de nieuwe live-functie kunnen de beheerders van Facebook-pagina’s vanaf een laptop of computer live beelden direct via het internet uitzenden. Voor de duidelijkheid: de functie is alleen beschikbaar voor Facebook-pagina’s en niet voor persoonlijke Facebook-profielen.

Je kunt als pagina ‘Live contributors’ aanwijzen onder het kopje Paginarollen, zodat zij als enige de live functie kunnen beheren. Zonder dat zij volledige beheerder worden van de gehele pagina.

Facebook Live

De verbeterde live functie betekent hogere kwaliteit video’s en meer merken die over gaan naar filmen met professionele apparatuur in plaats van met een simpele smartphone. Zo wordt Facebook Live meer een opzichzelfstaand videoplatform dan een leuk social dingetje voor erbij.

Journalism Project

Facebook kondigde eerder het Facebook Journalism Project aan met als doel om de banden tussen het sociale netwerk en nieuwsmedia te versterken. Het bedrijf zegt onder meer samen te willen werken met nieuwsmedia om journalistieke producties op een andere manier aan te bieden.

De nieuwe live functie past dan ook perfect hierbij en zo krijgen journalisten makkelijker de kans om live te gaan via social media met breaking news.