Chatassistent Facebook M leert Spaans, maar het duurt waarschijnlijk nog lang voor hij naar Nederland komt

Facebook M, de slimme assistent voor Messenger, werd in april dit jaar uitgerold in de Verenigde Staten. Toen werd al aangekondigd dat er langzaamaan nieuwe features en talen bij zouden komen. En dat is nu gebeurd. De kunstmatige intelligentie heeft namelijk een nieuwe taal aangeleerd, weet TechCrunch.

Facebook M begrijpt nu Spaans. De taal is beschikbaar in de VS en Mexico. In Nederland is Facebook M er nog niet, maar in een groot deel van Noord-Amerika dus al wel. De slimme assistent kan in je gesprekken opduiken om je suggesties te geven. Vraag je een vriend bijvoorbeeld om je wat geld terug te betalen, dan komt M met suggesties voor het betalen binnen Messenger. Maak je een afspraak, dan komt er een link naar die afspraak en kun je een Uber of Lyft bestellen.

Duurt lang

Na twee maanden is er dus eindelijk iets toegevoegd aan M. Hoewel Facebook al liet weten dat nieuwe talen en features langzaamaan zouden worden uitgerold, is dit wel een indicator. Aangezien het twee maanden duurde voor de assistent een nieuwe taal aanleerde en naar een nieuw land werd uitgerold, kunnen we er van uit gaan dat het nog wel even duurt voor M naar Nederland komt.

Voordat M ook nog eens Nederlands leert zijn we waarschijnlijk een flinke tijd verder. Onze taal wordt immers weinig gesproken in de wereld, waardoor het voor veel bedrijven geen hoge prioriteit heeft. Gelukkig spreken we hier wel veel Engels, waardoor M misschien op een iets kortere termijn in het Engels beschikbaar wordt in ons land.