Facebook Messenger gaat een beetje meer op Snapchat lijken

Facebook Messenger

Facebook is bezig met het testen van de mogelijkheid om zelfvernietigende berichten te versturen in Facebook Messenger. Wees niet bang voor explosies; het gaat om berichten die je als ontvanger maar korte tijd kunt zien en die vervolgens verdwijnen. Het is een functionaliteit waar de hele chatfunctie van het succesvolle Snapchat op gebouwd is.

Op dit moment is Facebook bezig met een test in Frankrijk, waarna de functie -als hij in de smaak valt- verder zal worden uitgerold. De functie kan makkelijk aan en uit worden gezet door op een zandlopericoontje te klikken in het chatvenster (dus mocht je binnenkort plots een zandloper in Facebook Messenger zien…)

Een woordvoerder van Facebook zegt tegen Buzzfeed:

Verdwijnende berichten geven mensen een nieuwe, leuke mogelijkheid waar ze uit kunnen kiezen als ze communiceren via Messenger. We kijken er naar uit om te horen wat gebruikers er van vinden.

Facebook zegt niets over de conversaties waarvoor de functie handig zijn, maar dat kan iedereen natuurlijk zelf wel invullen…

Het is overigens niet de eerste keer dat Facebook Snapchat kopieert. Eind 2012 maakte Facebook al een kopie van Snapchat, onder de naam Poke. De app werd destijds geen succes, terwijl Snapchat snel groeide.