Facebook komt met chatapp voor kinderen: Messenger Kids

Facebook komt vandaag met een chatapp voor kinderen: Messenger Kids. De app is vanaf vandaag te downloaden voor iOS in de Verenigde Staten. Ouders kunnen de chatapp installeren op de smartphone of tablet van hun kinderen, maar beheren de app via hun eigen Facebook-account.

Ouders moeten de contacten goedkeuren voordat kinderen met hen kunnen chatten of videobellen. Kinderen kunnen hun video’s opleuken met maskers, emoji en geluidseffecten. Ook is het mogelijk om foto’s te sturen. Bovendien kunnen kinderen ook met volwassenen chatten, die de berichten in hun normale Messenger-app ontvangen.

Geen advertenties

Facebook geeft geen advertenties weer in Messenger Kids. Het bedrijf belooft ook dat het de informatie uit de app niet gaat gebruiken voor het tonen van andere advertenties. De app is bovendien helemaal gratis en er zijn geen in-app-aankopen in te vinden.

Messenger Kids is vooralsnog alleen te vinden in de Apple App Store in de Verenigde Staten. De komende maanden wordt de app ook beschikbaar in de App Store van Amazon en de Play Store van Google.