Facebook Messenger krijgt eindelijk videobel-feature

Facebook lanceert vandaag de optie om via Messenger te videobellen. De feature is gratis en werkt net als FaceTime, Skype of andere soortgelijke diensten, maar heeft als voorbeeld dat natuurlijk vrijwel iedereen Facebook gebruikt.

Het enige wat je hoeft te doen is in de Messenger-app op het video-icoontje klikken. Als je eenmaal aan het videobellen bent, kun je tijdens het praten switchen tussen de front- en back-camera. Volgens Stan Chudnovsky, het hoofd van Messenger, hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat de feature ook te gebruiken is bij een lage bandbreedte.

De nieuwe functie werkt daarom niet alleen met WiFi, maar ook via een 3G-verbinding. Handig als je onderweg bent, maar toch even je gezicht wilt laten zien. Facebook hoopt op deze manier vooral nieuwe, zakelijke gebruikers aan te trekken, want op dat gebied valt er nog veel terrein te winnen voor Messenger.

Nederlandse gebruikers zullen overigens nog even moeten wachten tot ze kunnen videochatten, want ons land staat niet op het lijstje met vijftien landen die met de nieuwe dienst aan de slag kunnen. Mocht je dat geduld niet kunnen opbrengen, dan is het te overwegen om een Amerikaans account aan te maken voor de Play Store of de App Store, want daar is videobellen natuurlijk al wel geactiveerd.