‘Facebook Messenger laat je binnenkort verzonden berichten ongedaan maken’

Facebook Messenger Secret Conversations

Het is ons allemaal weleens overkomen: je verstuurt een bericht en bedenkt iets later dat je dat niet had moeten doen. Maar helaas kun je het bericht niet meer terugtrekken. Tegenwoordig is daar verandering in gekomen, omdat bepaalde chat-apps je dit nu wel laten doen. En binnenkort zou Facebook Messenger daar een van zijn, meldt The Verge.

Twitter-gebruiker Matt Navarra ontdekte de functie in de release notes van versie 191.0 van de iOS-versie van de app. Daar stond dat de functie binnenkort naar de app gaat komen. Helaas heb je niet lang om je te bedenken: je kunt het bericht slechts 10 minuten nadat je hem verstuurd hebt nog terugtrekken. Daarna heb je die optie niet meer.

Die 10 minuten is wel wat kort als je bedenkt dat WhatsApp je maar liefst een uur geeft (al is de kans vrij groot dat de ander het bericht dan al wel gelezen heeft). Maar het is in ieder geval beter dan niets.

Test

Overigens zat de functie er al even aan te komen. Facebook gaf in april toe dat het berichten die door CEO Mark Zuckerberg verstuurde stilletjes verwijderde. En in oktober werd de functie al gezien in een test. Wanneer hij volledig uitgerold gaat worden, is echter onbekend.