Facebook neemt anonieme tienerapp tbh over

Facebook

Facebook heeft een volgende Instagram op het oog: tbh. Dat is een app waarin tieners anoniem complimenten aan elkaar kunnen geven. De app is nu alleen in delen van de Verenigde Staten acties. Tbh heeft bekendgemaakt dat het is overgenomen door Facebook, voor een onbekend bedrag.

De app is in ieder geval populair te noemen. Hoewel tbh slechts in delen van Amerika actief is, is de app wel 5 miljoen keer gedownload. Daarnaast zijn er 2,5 miljoen dagelijks actieve gebruikers gemeten in de laatste negen weken, weet TechCrunch.

In de app kun krijg je een poll te zien, waarin je één of meer antwoorden moet geven over je vrienden. Je vrienden zien vervolgens de resultaten. Alle opties zijn complimenten. Zo zijn er vragen als “wie kun je het beste meenemen naar een feestje?” of “zou een dichter kunnen worden?”. Als antwoord geef je de naam van een vriend.

tbh

Overname

Nu is de app dus in handen van Facebook. Onderdeel van de deal is dat de vier oprichters, Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza en Nicolas Ducdodon, vanuit het hoofdkantoor van Facebook gaan werken. Ondertussen laten ze hun app groeien met behulp van het geld, het team en de technologieën van Facebook.

De vier worden echter wel echte Facebook-werknemers, met een e-mailadres van het bedrijf. Daarmee opereert het bedrijf anders dan Instagram en WhatsApp, die ieder hun eigen gebouwen en e-mailadressen hebben.