Facebook ondersteunt niet langer BlackBerry

Een interessante ontwikkeling in smartphoneland: sociaal netwerk Facebook ondersteunt niet langer zijn app voor BlackBerry. Gebruikers van de toetsenbordtelefoon zijn daarom genoodzaakt om de mobiele website van Facebook te gebruiken, zonder notificaties of andere extra functies. Het besluit komt een maand nadat Facebooks dochterbedrijf WhatsApp stopte met zijn BlackBerry-app.

Het is altijd jammer als een app ondersteuning voor jouw mobiele platform laat varen, maar het besluit van Facebook heeft wel heel erg grote gevolgen. Hiermee wordt het grootste sociale netwerk ter wereld immers niet meer op BlackBerry ondersteund. Via de mobiele website kun je het netwerk nog bereiken, maar je mist dan wel een paar belangrijke functies. Daarnaast kun je dus geen berichten via WhatsApp verzenden of ontvangen op een BlackBerry.

BlackBerry kondigde de gestaakte Facebook-ondersteuning zelf aan in een blogpost. Senior marketing manager Lou Gazzola maakt daar vrij duidelijk hoe hij zich hierbij voelt:

Wij zijn zeer teleurgesteld in dit besluit, omdat we weten dat veel gebruikers dol zijn op deze apps. We hebben gevochten tegen WhatsApp en Facebook, in de hoop ze op andere gedachten te brengen, maar het besluit lijkt voor nu vast te staan. We werken er hard aan om te zorgen dat onze gebruikers de beste ervaring hebben en zoeken daarom naar alternatieve oplossingen.

Het kan wel eens het nekschot zijn voor BlackBerry. Hoeveel mensen zullen het mobiele besturingssysteem bij een toekomstige telefoonaankoop achter zich laten, omdat Android en iOS de twee populaire apps wel volledig ondersteunen? Steeds meer internetgebruikers zijn afhankelijk van Facebook en WhatsApp.