‘Facebook onthult deze zomer twee slimme speakers met sociale functies’

Facebook

Na Google, Apple en Amazon zou ook Facebook zich gaan mengen in de markt van slimme speakers. Het sociale medium is volgens ingewijden van plan om in juli twee exemplaren te onthullen, met codenamen Aloha en Fiona. Dat meldt Digitimes. De speakers moeten er voor zorgen dat je met je familie en vrienden in contact kunt blijven via videobellen en andere sociale functies.

De Aloha zou het meest geavanceerde model zijn van de twee. Deze speaker kun je gebruiken via spraakcommando’s. Ook zit er een groothoeklens voorop het apparaat, waarmee je met gezichtsherkenning wordt geïdentificeerd. De Aloha zou verder meer sociale functies krijgen dan de Fiona. Het is echter niet duidelijk welke dat zijn. Wat de Fiona allemaal kan, is ook nog onbekend.

Mei

LG Display zou de schermen maken van de beide speakers. De apparaten zouden in elkaar gezet worden door het Taiwanese bedrijf Pegatron. Beide bedrijven willen echter niet reageren op de geruchten.

De bedoeling was eigenlijk dat de speakers in mei al zouden verschijnen. Dat is naar juli verplaatst, zodat de kwaliteit van de apparaten verbeterd kan worden. Ook kan de software dan nog wat aangepast worden.

In de toekomst moeten er meer van dit soort apparaten komen, zeggen de ingewijden. Facebook zou namelijk van plan zijn om in de komende vijf jaar een eigen ecosysteem te ontwikkelen voor video-apparaten.