Facebook pakt ‘neppe’ live-video’s aan

Facebook gaat misleidend gebruik van zijn live-video’s aanpakken, schrijft TechCrunch.┬áVolgens een nieuw beleid van het platform mogen de live video’s niet langer gebruikt worden om alleen afbeeldingen te tonen, of om polls met een stilstaande achtergrond te plaatsen.

Facebook heeft al langer problemen met ‘neppe’ live video’s. Gebruikers zeiden in feedback dat ze statische plaatjes niet interessant vinden. En ook polls of een klok die aftelt met een statische achtergrond werden niet gewaardeerd.

In december besloot het platform al om ‘live-video’s’ die mensen zo ver probeerden te krijgen om te stemmen met likes of reacties in de ban te doen. Nu gaat het dus nog een stap verder.

Toegang beperkt

De content die gebruikers als ‘niet interessant’ aanvinkten, dus statische plaatjes, polls en klokken die aftellen, zijn dus niet langer welkom op het sociale medium. Video’s die zich niet aan dat beleid houden, worden minder zichtbaar op het sociale medium. Breekt iemand de regel vaker, dan wordt de toegang tot Facebook Live beperkt.

Klokken die aftellen mogen echter nog wel als het gaat om evenementen in de echte wereld. Denk bijvoorbeeld een klok voor oudejaarsavond.