Facebook Paper App in Nederland toch op je mobiel

Gisteren werd in de VS de nieuwe Facebook app Paper voor iOS geïntroduceerd: Een op mooie mix tussen je sociale leven op Facebook en een nieuwsapp zoals Flipboard. De app schoot in Amerika direct door naar de Top 10 meest gedownloade apps van de dag, maar in de Nederlandse App Store is de app nog niet verkrijgbaar. Of toch wel?

Via een omweggetje kunnen Nederlandse iOS gebruikers al sinds jaar en dag een tweede iTunes account aanmaken die ze toegang geeft tot de Amerikaanse app store. Hier heb je tegenwoordig geen iTunes cadeaubonnen of Amerikaanse creditcard meer voor nodig, zo lang je alleen gratis apps wil downloaden. Het vergt alleen wat handelingen op je iPhone of iPod.

Om te beginnen open je de app store en kies je voor het tabje ‘Featured’. Onder aan deze pagina vind je de optie om uit te loggen met je iTunes account, door op je huidige iTunes loginnaam te klikken. Kies daarna de optie ‘Sign in’ en ‘Create New Apple ID’.

In het menu dat volgt kies je op de eerste plaats voor de Amerikaanse iTunes store, gaat akkoord met de voorwaarden en vult daarna de gegevens van je alterego in (wel even een geldig Amerikaans adres opzoeken, bijvoorbeeld van een winkel). Bij de vraag over je gewenste betaalmethode selecteer je simpelweg ‘None’.

Nu ben je ingelogd met een Amerikaanse iTunes account. Je kunt nu de nieuwe Facebook Paper app gewoon downloaden. Wanneer je hierna weer Nederlandse apps wil downloaden ga je weer naar ‘Featured’, logt uit met je VS account en weer in met je eigen vertrouwde Apple ID.

Als je al Facebook geïnstalleerd had op je iPhone zal de Facebook Paper app zal je account direct herkennen en kun je dus gelijk aan de slag. Laat ons even weten of je installatie gelukt is, en natuurlijk wat je van de nieuwe app vindt!