‘Facebook probeerde Zuid-Koreaanse Snapchat-kopie Snow te kopen’

Facebook probeerde de het Zuid-Koreaanse Snow te kopen. Dat meldt TechCrunch op basis van bronnen binnen Naver, de eigenaar van Snow. Snow is een Zuid-Koreaanse sociaal netwerk dat een kopie is van Snapchat, het bedrijf dat Facebook drie jaar geleden al zonder succes voor 3 miljard dollar wilde overnemen.

In navolging van de populariteit van Snapchat heeft Facebook verschillende functies van het sociale netwerk gekopieerd, zoals Messenger Codes. Ook Instagram, waar Facebook eigenaar van is, begint meer op Snapchat te lijken. Het sociale platform, in eerste instantie bekend van zijn video’s die na enkele seconden verdwijnen, blijft hard groeien: dagelijks zouden 150 miljoen mensen op Snapchat actief zijn.

De Zuid-Koreaanse tegenhanger Snow zou volgens TechCrunch gezegd hebben dat het 80 miljoen downloads heeft en dat de apps maandelijks tien miljoen keer gedownload wordt. Een woordvoerder van Naver, de eigenaar van de Snapchat-kopie, zegt tegen TechCrunch dat het bedrijf inderdaad benaderd is, maar zegt niet door welke partijen.

Snapchat, dat als bedrijf tegenwoordig Snap heet, wil binnenkort naar de beurs. Bloomberg schreef vorige week dat het bedrijf verwacht daarmee vier miljard dollar op te halen. Het bedrijf wordt gewaardeerd op minimaal 25 miljard dollar: acht keer zoveel als Facebook in 2013 voor het sociale netwerk wilde betalen.