Facebook test Stories-functie op desktopsite

Facebook test zijn van Snapchat gekopieerde Stories-functie op de desktopsite. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegen TechCrunch. De functie bevindt zich rechtsboven op de pagina, met de uitleg dat het gaat om foto’s en video’s die na 24 uur weer verwijderd worden. Een woordvoerder van Facebook zegt tegen TechCrunch dat de functie binnenkort breder beschikbaar wordt.

Facebook bracht Stories begin dit jaar naar zijn app. De functie is ook te vinden in de andere sociale media van het bedrijf, Instagram, WhatsApp en Messenger. Facebook pronkt graag met het succes van de gekopieerde functie. Volgens het bedrijf wordt Instagram Stories al dagelijks door 200 miljoen mensen gebruikt. Snapchat heeft, volgens zijn laatste cijfers, 166 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Of de Stories op andere sociale media van Facebook ook zo populair zijn, is niet bekend. De stap naar desktop is in ieder geval een bijzondere. TechCrunch meldt dat ook Facebook-gebruikers buiten de Verenigde Staten momenteel Stories op hun desktop kunnen testen. Wanneer de functie precies wereldwijd beschikbaar wordt gemaakt, is onbekend.