Facebook test nieuwe knop waarmee je berichten kunt afkeuren

Facebook

Facebook test een nieuwe knop, waarmee je kunt aangeven welke berichten je afkeurt. Afgelopen nacht werd de knop beschikbaar voor een klein aantal Amerikaanse gebruikers, meldt TechCrunch.

Klik je op de knop, genaamd “downvote”, dan kun je een bericht of reactie op Facebook verbergen. Daarna kun je het sociale medium vertellen of het bericht bijvoorbeeld kwetsend of misleidend is.

De testfunctie is dan ook niet bedoeld als een “vind ik niet leuk”-knop, maar om te laten weten dat je het er niet mee eens bent en om het bericht te verbergen. De knop is dan dus ook vergelijkbaar aan de rapporteeroptie. Daarmee kun je melding doen van ongepast materiaal. De downvote-knop staat prominent naast reacties. Daarmee wordt getest of de knop dan effectiever gebruikt wordt.

Vooralsnog zijn er geen plannen om de groep met testers uit te breiden. Ook is het niet duidelijk of de functie ooit aan Facebook wordt toegevoegd.

Geen “vind ik niet leuk”

In 2015 gaf het sociale medium al aan geen “vind ik niet leuk”-optie te willen toevoegen. Reden is dat je hiermee een negatieve stem uitbrengt op het bericht van een ander.┬á“Dat is niet het soort gemeenschap die wij willen vormen”, aldus Facebook-CEO Mark Zuckerberg.