Facebook test synchroniseren contacten tussen Instagram en Messenger

instagram

Facebook en Instagram komen steeds dichter bij elkaar, ook al zijn het twee afzonderlijke platformen. Sinds september kun je je Stories op de beide platformen plaatsen, zonder twee keer een Story aan te hoeven maken. Maar nu wordt er ook een functie getest waarmee je je contacten op Instagram kunt importeren in en synchroniseren met Messenger. Dat meldt TechCrunch.

Het idee is simpel. Je zorgt dat je op beide platformen bent aangemeld en opent Messenger. Vervolgens klik je op het tabblad “People” of “Personen”, afhankelijk van in welke taal de app staat. Vervolgens kun je op een knop klikken om verbinding te maken met je Instagram-account. En die app gaat vervolgens je contacten importeren en synchroniseren.

Op deze manier kun je voortaan dus gesprekken starten met de mensen waarmee je contact hebt op Instagram. En dat kunnen er best veel zijn, want het sociale medium heeft inmiddels 700 miljoen gebruikers.

Handig?

De grote vraag is echter of je dan nog wel direct messages binnen Instagram blijft gebruiken of dat je voortaan alles via Messenger doet. Daarnaast is het de vraag of jij die contacten van Instagram wel binnen Messenger wilt hebben. Facebook wordt immers met name persoonlijk gebruikt, terwijl Instagram misschien wel zakelijk is. Maar feit is dat veel mensen hier heel gelukkig van kunnen worden.

Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk.

Uitgelichte foto: Shutterstock.com