Facebook komt met eigen videoplatform: Watch

Facebook Watch

Facebook kondigt Watch aan, een videoplatform waarmee het bedrijf de concurrentie aan wil gaan met YouTube. Het platform wordt beschikbaar op desktop, laptop, smartphones en in zijn tv-apps. In eerste instantie is Watch alleen beschikbaar voor een beperkte groep mensen in de Verenigde Staten.

Facebook zegt dat het videoplatform vooral bedoeld is voor series, niet voor op zichzelf staande video’s.  Gebruikers kunnen series volgen door deze toe te voegen aan hun ‘watchlist’. Ook gaat het bedrijf je video’s aanbevelen op basis van je gedrag op het sociaal netwerk en dat van je vrienden. Net zoals op YouTube wordt het ook mogelijk om reacties achter te laten en de discussie aan te gaan.

Hoewel een kleine groep mensen in de Verenigde Staten nu toegang heeft tot Watch, zegt Facebook het platform ‘binnenkort’ breder beschikbaar te maken. Wanneer dat precies zal zijn, is onbekend. Ook is niet bekend of het platform dan buiten de Verenigde Staten beschikbaar wordt.

Televisie vervangen

De stappen die Facebook zet op het gebied van online video betekenen volgens analisten dat het bedrijf flink de concurrentie aan wil gaan met televisie. Mark Zuckerberg heeft eerder al de wens uitgesproken om van Facebook een platform te maken waar mensen bepaalde series kunnen volgen. Het lijkt erop dat Watch dit platform moet worden. Eerder schreef Eveline al dit overzicht van enkele stappen die Facebook eerder op het gebied van video heeft genomen.