Facebook vindt Messenger te rommelig en belooft app dit jaar simpeler te maken

Facebook Messenger advertentie

Facebook Messenger gaat in 2018 veranderen. Volgens Messenger-hoofd David Marcus is de app te rommelig geworden. Hij belooft dan ook deze dit jaar te stroomlijnen, zo schrijft Marcus in een vooruitblik op dit jaar.

De laatste jaren zijn er steeds meer functies aan Messenger toegevoegd, aldus Marcus. Sommigen daarvan waren een succes, anderen niet. Maar door al die nieuwe functies is de app te rommelig geworden, stelt de topman. De app wordt dit jaar dan ook versimpeld en gestroomlijnd.

Verwachtingen

Dit jaar wordt er verder meer ingezet op “visual messaging”. Hiermee wordt het overbrengen van berichten met foto’s, video’s, emoji, stickers en gif’s bedoeld. Marcus stelt dat dit in 2017 gemeengoed is geworden en is dit de toekomst.

Daarnaast krijgen de klantenservice-kanalen in Messenger meer aandacht. KLM laat je bijvoorbeeld inchecken via Messenger, maar je kunt via diverse kanalen met medewerkers praten. Daar gaat Messenger meer op inzetten. Volgens onderzoek overleggen we namelijk liever in een chat met een helpdeskmedewerker dan via de telefoon.