Facebook voegt AI-hulp toe aan marktplaats voor verkopers en kopers

Facebook

Facebook heeft zijn marktplaats een update gegeven, door onder meer nieuwe functies die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken toe te voegen. Dat meldt het sociale medium in een blogbericht. AI kan bijvoorbeeld suggesties doen voor prijzen.

Wil je bijvoorbeeld een stoel voor in je kantoor in huis verkopen, dan kan marktplaats met AI helpen de stoel sneller te verkopen. Dit doet het door een prijs tussen de 50 en 75 euro te suggereren. Die prijs is gebaseerd op de prijzen waar vergelijkbare stoelen recentelijk voor verkocht zijn.

Daarnaast is er een functie die je producten automatisch in een goede categorie zet aan de hand van AI. In het geval van de stoel kijkt Facebook naar de foto en de beschrijving, en besluit de stoel in de categorie “meubilair” te stoppen. Dat scheelt jou weer tijd.

Testen

Verder worden er camera-functies getest die AI gebruiken om producten aan te bevelen waar je mogelijk interesse in hebt. Wil je bijvoorbeeld net zo’n koptelefoon als een vriend van je heeft, dan kun je er een foto van maken. De AI van de marktplaats beveelt vervolgens vergelijkbare producten aan die in de buurt te koop staan.

In de toekomst moet AI ook helpen bij het eenvoudiger maken van taken als het compleet maken van een outfit of het afmaken van het ontwerp van je woonkamer. Je kunt dan bijvoorbeeld een foto van je woonkamer uploaden. De AI zou dan suggesties geven voor meubilair op basis van je lay-out en de grootte van je kamer.

Foto: Shutterstock.com