‘Facebook werkt aan een zakelijk sociaal netwerk: Facebook at Work’

Facebook werkt aan zakelijk sociaal netwerk, waarmee het zijn stempel wil drukken op de kantoorwereld. Volgens geruchten zou ‘Facebook at Work’ onder andere de concurrentie aan moeten gaan met LinkedIn.

Dat stelt de Financial Times althans vanochtend, op basis van diverse anonieme bronnen. Het nieuwe netwerk zou het mogelijk maken om te chatten met collega’s en te verbinden met professionele relaties. De beide netwerken van Facebook lijken wel op elkaar, maar zouden strikt gescheiden blijven van elkaar.

Facebook zou bovendien werken aan een manier om binnen dat netwerk gezamelijk documenten en notities te delen en bewerken. Daarmee lijkt het bedrijf de aanval te openen op Office, Google Docs en Evernote, die allen ook pogen een business-variant in de markt te zetten.

Opvallend genoeg zou Facebook geen geld willen vragen voor de nieuwe dienst. Dat lijkt er op te wijzen dat er (meer) advertenties zullen worden getoond op het platform. Intussen zijn er al een aantal bedrijven aan de slag met Facebook at Work, volgens de bronnen van de Financial Times. Wanneer er een publieke launch plaats zou gaan vinden, blijft onduidelijk.