‘Facebook werkt aan nieuw apparaat speciaal voor videochatten én aan slimme speaker’

Eind juli kwam het gerucht naar buiten dat Facebook aan een slimme speaker met een scherm werkt. Maar volgens ingewijden werkt het sociale medium aan nog een apparaat. In dit geval zou het gaan om een apparaat speciaal voor videochats, aldus Bloomberg op basis van die ingewijden.

Het apparaat zou een touchscreen van 13 of 15 inch hebben, evenals een slimme camera met groothoeklens. Door middel van kunstmatige intelligentie moet het er op lijken alsof je in dezelfde ruimte bent als degene waarmee je praat. Zo zou de camera de kamer afspeuren naar gezichten. Vervolgens zoomt het in op je gezicht en volgt de camera je.

Volgens de anonieme ingewijden staat een testversie van het apparaat op een dunne, verticale poot. Er wordt overwogen om het apparaat op Android te laten draaien en geen eigen besturingssysteem te maken. In het voorjaar van 2018 – tijdens de ontwikkelaarsconferentie F8 – zou het apparaat gepresenteerd worden.

Spraakassistent

De slimme speaker waar volgens geruchten aan gewerkt wordt, zou een ander apparaat zijn. Hiermee kun je via spraakopdrachten informatie opvragen en apparaten in huis besturen. Facebook zou zijn eigen spraakassistent gaan gebruiken, die zijn weg ook naar het videochat-apparaat zou vinden.