Facebook wil concurreren met LinkedIn en test functie om cv’s te maken

Facebook lijkt te willen concurreren met LinkedIn. Het platform test namelijk een functie waarmee je zelf een CV kunt maken. Deze zogenaamde “work histories” kun je privé op de website delen als je zoekt naar een baan. Een woordvoerder heeft dit bevestigd tegenover TechCrunch.

“We testen op dit moment een werkgeschiedenisfunctie om mensen te helpen bij het vinden van een baan en bedrijven te helpen bij het vinden van personeel”, aldus de woordvoerder. Vooralsnog lijkt het er op dat de functie alleen binnen de Android-app getest wordt.

In eerste instantie lijkt de functie een uitbreiding te zijn op de details over je werk en opleiding die je nu ook al in kunt vullen op je profiel. Ook kun je nu al aangeven wanneer en hoe lang je ergens gewerkt of gestudeerd hebt. Verder kun je je contactinformatie toevoegen.

Het grootste verschil is dat de informatie niet direct op je profiel terecht komt. Op dit moment kun je er alleen voor kiezen om informatie publiekelijk te delen of alleen met je vrienden, maar bij je CV kun je zelf kiezen wanneer je de informatie wil delen. Dit kan als je solliciteert op een baan.

Sollicatiefunctie

De functie is een uitbreiding op de sollicitatiefunctie die in februari aan het platform werd toegevoegd. Op een pagina kun je zoeken naar banen op basis van je locatie en bepaalde woorden. Sinds die tijd zijn er diverse tests en uitbreidingen geweest om meer mensen naar dit deel van de website te krijgen, waarvan dit de meest recente is.

De functie is vooralsnog echter alleen in de VS en Canada beschikbaar. Of en wanneer de sollicitatiefunctie naar Nederland komt, is niet duidelijk. Ook is niet bekend wanneer “work history” verder wordt uitgerold.