Facebook wil jouw profiel voor iedereen doorzoekbaar maken

Facebook is gestart met het doorzoekbaar maken van gebruikersprofielen. Zo kun je binnen de profielen van je vrienden zoeken naar bepaalde onderwerpen.

De nieuwe feature werd ontdekt door Alexander Kaufman van The Huffington Post. Ook Mashable-verslaggever Miriam Kramer kreeg de zoekbalk te zien, maar daarmee bleek ze wel meteen de enige op de redactie. De zoekfunctie werkt als volgt: je tikt een woord in (laten we ‘Numrush’ even als voorbeeld nemen) en vervolgens krijg je bijvoorbeeld te zien welke van onze artikelen iemand gedeeld heeft. Staan er elders binnen het doorzochte profiel verwijzingen naar Numrush, dan komen ook die tevoorschijn.

Facebook heeft de nieuwe zoekfunctie nog niet officieel aangekondigd, maar liet tegenover Mashable wel weten dat er inderdaad een pilot loopt. “Hierbij gaat het om het doorzoekbaar maken van berichten en informatie die je al kunt zien op de timeline. Het gaat op dit moment om een kleinschalige test onder Amerikaanse gebruikers, dus het is nog niet duidelijk of en wanneer we de feature verder zullen uitrollen.”