Facebook wil notificaties van Instagram in Messenger en Facebook-app gaan tonen

Facebook en Instagram zijn misschien aparte diensten, maar ze zijn zeer zeker aan elkaar verbonden. Die onderlinge banden komen nu meer naar voren. Moederbedrijf Facebook test namelijk het tonen van notificaties voor Instagram in zijn andere apps, schrijft TechCrunch.

Het idee is dat je notificaties van Instagram ook als een rood bolletje met een cijfer in de Facebook- en Messenger-app gaat zien. Het cijfer geeft aan hoeveel notificaties je hebt. En andersom zou hetzelfde moeten gebeuren: notificaties van Messenger en Facebook komen ook weer in Instagram. Het sociale medium maakt het zo mogelijk om sneller tussen de diensten te kunnen switchen.

De basis van de feature kennen we al. Je ziet immers ook al hoeveel notificaties je in Messenger hebt als je in de Facebook-app zit. Maar nu zou er een pop-upvenster moeten komen met daarin alle ongelezen notificaties van de verschillende applicaties. Klik je op een notificatie, dan opent de bijbehorende app.

Meer geld

Natuurlijk is het idee dat mensen zo een gevoel krijgen dat ze wat missen en ze meer tijd gaan doorbrengen in de diensten. Daardoor wordt er ook meer naar advertenties gekeken, wat betekent dat er meer geld binnenstroomt.

En voor ons? Voor ons betekent het dat we nog meer worden platgegooid met notificaties. Gelukkig gaat het nu nog maar om een test en is het niet zeker dat de functie zijn weg gaat vinden naar de apps. Maar of we er nu blij mee moeten zijn, is natuurlijk nog maar de vraag.