Facebook zet vol in op Virtual Reality

Facebook groeit uit zijn voegen. Door interesse in onder andere virtual reality, drones en data centers is de lijst met vacatures flink gegroeid. Zo wil het bedrijf op termijn bijna 1200 nieuwe medewerkers aannemen.

Dit is het gevolg van flinke investeringen die op rol staan bij Facebook. De overname van Oculus Rift vorig jaar is één van de redenen waarom Facebook momenteel 54 vacatures open heeft staan op het gebied van virtual reality.

Onder de vacatures voor virtual reality bevinden zich functies op het gebied van logistiek, inkoop en supply chain management. Op basis van deze gegevens zijn analisten van mening dat het product zijn commerciële fase nadert.

De markt voor virtual reality headsets staat nog in de kinderschoenen, maar zodra het ‘mainstream’ gaat worden wil Facebook direct in het middelpunt staan met Oculus Rift.

Sheryl Sandberg, COO van Facebook, zegt het volgende over de waslijst aan vacatures:

We zijn een ambitieuze onderneming, geleidt door een ambitieuze CEO. Zowel het aantal gebruikers als onze business is groeiende en dat willen wij goed opvangen en ondersteunen.

Facebook staat bekend om zijn hoge winstmarges. Zo halen zij het maximale resultaat en houden zij de personeelskosten zeer laag, zeker in vergelijking met andere ‘Silicon Valley’ bedrijven.