‘Fiat Chrysler praat met Uber over samenwerking voor zelfrijdende auto’s’

Fiat Chrysler lijkt van de traditionele autofabrikanten voorop te willen lopen op het gebied van zelfrijdende auto’s door deals te sluiten met techbedrijven. Was het bedrijf eerder al de eerste die een deal sloot met Google voor de productie van een testvloot zelfrijdende minivans, nu zou Fiat ook een deal gaan sluiten met Uber, schrijft Bloomberg.

Uber is druk bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s en is onlangs gestart met testritten. Het maakt daarvoor gebruik van een omgebouwde hybride Ford Fusion, maar als de deal doorgaat dan gaat Uber dus aan de slag met auto’s van Fiat Chrysler. Uber is een hele interessante speler, omdat dat bedrijf de zelfrijdende auto als vervoersdienst op de markt wil brengen. Volgens experts is dat een logischere eerste stap dan dat consumenten massaal zelfrijdende auto’s aanschaffen.

Overigens is Fiat Chrysler niet de enige fabrikant waar Uber mee zou praten en de gesprekken met geen enkele fabrikant zouden nog zijn afgerond. Fiat en Uber weigeren dan ook commentaar te geven op de geruchten.

De afgelopen tijd horen we ook veel over autofabrikanten die geld investeren in taxidiensten, zoals Uber. General Motors stopte in januari miljoenen in Lyft. Toyota investeerde vorige maand in Uber en Volkswagen koos voor een investering in het onbekendere Gett. Autofabrikanten en dienstverleners zoeken elkaar dus overduidelijk op en de vraag is of het enkel bij samenwerkingen blijft of dat er in de toekomst ook overnames plaats zullen vinden.