Falcon Heavy van SpaceX moet aan het begin van 2018 gelanceerd worden

De krachtigere Falcon Heavy-raket van SpaceX moet aan het begin van 2018 voor het eerst gelanceerd worden, stelt het bedrijf tegenover Engadget. De raket is een grotere variant van de Falcon 9, die al meerdere keren naar de ruimte is geweest.

De lanceringsdatum is later dan in eerste instantie de bedoeling was. De raket moest eigenlijk al in november voor het eerste de lucht in gaan, maar dat is niet gelukt. Waarom dat is, is niet duidelijk. En eigenlijk moest de raket zelfs nog veel eerder gelanceerd worden, namelijk in 2013 of 2014. Die testvluchten werden echter ook uitgesteld.

Krachtiger

De Falcon Heavy is vooral interessant omdat de raket meer gewicht de ruimte in kan krijgen. De raket heeft namelijk twee extra stuwmotoren. SpaceX zelf stelt dat de raket maar liefst 63.800 kilo in een baan om de ruimte kan tillen. Wordt de raket naar Mars gevlogen – waar hij ook voor gebruikt gaat worden – dan gaat het om 16.800 kilo.

Voor het einde van dit jaar gaat SpaceX nog een test uitvoeren met de raket. Dan worden alle 27 motoren tegelijkertijd aangezet. De raket kan al in de eerste weken van 2018 de lucht in gaan.