Fans bouwen VR-museum voor game Metal Gear Solid

Een onverwachte groep fanatiekelingen laat zien hoe je een museum in virtual reality kunt bouwen. Nadat de fan-remake van Metal Gear Solid door iRam Gamer werd stopgezet omdat uitgever Konami het niet zag zitten, besloot het team om hun fanbouwwerk op een andere manier te gebruiken: om een virtueel museum te bouwen waarin de Metal Gear-serie wordt geëerd.

Dat museum heeft een interessante vorm. Omdat het fanteam al volledige gebieden uit de originele game had nagemaakt, kunnen ze deze ruimtes namelijk gebruiken om kunststukken uit het spel tentoon te stellen. Het is de ultieme manier om een homage voor een interactief product zoals een game te maken, omdat je letterlijk door de ruimte beweegt die je van het originele spel herinnert.

Er bestaat een kans dat Konami ook dit museumproject zal stoppen omdat het licenties schendt – maar de makers hebben razendsnel gezegd dat hun digitale museum gratis en non-profit wordt. Loopt alles zoals het hoort te gaan, dan verschijnt het virtuele gamesmuseum in mei dit jaar.