‘Faraday Future gaat zelfrijdende auto testen in Michigan’

Naast Google, Tesla en andere techbedrijven werkt ook de nieuwe autofabrikant Faraday Future aan een zelfrijdende auto. Een voertuig dat in april in het diepste geheim werd getest, maar dat gaat binnenkort veranderen. Faraday is namelijk van plan om zijn autonome auto in het Amerikaanse Michigan te testen.

Strikt gezien houdt de automaker zijn lippen nog strak op elkaar, maar dankzij Detroit News weten we alsnog dat de zelfrijtests gepland staan. Faraday Future heeft daar namelijk speciale kentekens voor aangevraagd, waarmee de auto’s over de straten mogen rijden. Hoewel er een kans bestaat dat het ook gaat om andere testvoertuigen, zal er geheid eentje autonoom rondrijden.

Michigan begint namelijk een officieus zelfrijbolwerk te worden. Ford test zijn voertuigen ook op de Amerikaanse locatie en in 2014 werden plannen voor een ‘nepstad’ onthuld, waarin slimme voertuigen getest kunnen worden. Geen wonder ook, want Michigan is de thuisstaat van Detroit – ook wel liefkozen de ‘Motor City’ genoemd.