FBI verwijderde tips om je smartphone te versleutelen niet bewust van zijn website

De FBI verwijderde donderdag in alle stilte de tips om je smartphone te versleutelen van zijn website. Volgens een woordvoerder van de FBI blijkt het niet om een gerichte actie te gaan, maar heeft het te maken met een redesign van de website, zo meldt de National Journal.

Donderdag ontdekte Techdirt dat alle tips om je smartphone te versleutelen waren verdwenen van de website van de FBI. Aangezien de directeur van de FBI, James Comey, eerder al waarschuwde voor de nieuwe encryptie-standaarden van Apple en Google, suggereerde het medium dat het om een moedwillige actie van de FBI ging. Zo schreef Techdirt:

Het is geen verrassing dat de FBI de tips om je smartphone te versleutelen heeft verwijderd. De FBI wil niet dat wij onze persoonlijke data beschermen, omdat het dan moeilijker wordt om criminele activiteiten op te sporen.

Volgens het medium doet Comey aan bangmakerij door te stellen dat we allemaal ‘doodgaan’ als we onze smartphones versleutelen.

Een woordvoerder van de FBI geeft aan dat de suggesties van Techdirt creatief gevonden zijn, maar dat het niet om een gerichte actie gaat. Volgens de woordvoerder zijn de tips verdwenen vanwege een redesign van de website. De FBI zou de tips in 2013 slechts gekopieerd hebben van een andere website, waardoor de tips nog steeds toegankelijk zijn via de originele bron.

tips FBI

De FBI, onder aanvoering van Comey, maakt zich zorgen over het feit dat Apple en Google met een steeds strengere versleuteling komen. Volgens Comey overtreden zij de wet, omdat de FBI niet langer in staat is om data af te tappen. Deze data is volgens hen noodzakelijk bij de opsporing van criminele activiteiten.

De eis van de FBI om zogenaamde ‘backdoors’ in de versleuteling te bouwen, wordt zeer kritisch ontvangen door diverse privacy-groeperingen. Volgens de groeperingen zijn de persoonsgegevens via de ‘backdoors’ niet veilig voor cyberaanvallen en hackers.