Feel: Een elegante armband die jouw emoties bijhoudt

Sentio Solutions, een startup uit Los Angeles, is het bedrijf achter de slimme Feel-armband. Op de CES 2016, ’s werelds grootste technologiebeurs, presenteerde het bedrijf een prototype van de armband die in staat is om emoties bij te houden.

De emotietracker is gemaakt van leer en houdt gedurende de dag de emoties bij van de drager. Dat doet hij door middel van een aantal sensoren. Die houden onder meer de hartslag, huidtemperatuur en zogeheten elektrodermale activiteit bij.

Doormiddel van een app geeft de armband vervolgens feedback aan de drager over hoe hij of zij het beste om kan gaan met deze emoties.

Het bedrijf probeert hiermee de stress van gebruikers te minimaliseren en “het welzijn te verbeteren”. De app geeft gepersonaliseerde suggesties om de situatie te verbeteren. Suggesties als ‘wees actief’, ‘mediteer’ of ‘lach meer’ kan bijvoorbeeld als feedback worden gegeven. In extreem emotionele situaties geeft de band via de ingebouwde trilfunctie dragers een seintje dat ze erg emotioneel zijn.