FIA geeft toestemming voor autorace met alleen maar Tesla’s

De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), de internationale commissie voor autoraces, heeft groen licht gegeven voor een race met alleen Tesla’s. Dat meldt CNet RoadShow.

Volgens RoadShow is de Tesla in theorie een uitstekende raceauto, vanwege zijn snelheid. Met wat aanpassingen aan het Model D, een spoiler aan de achter- en een splitter aan de voorkant, onstaat de Tesla P100D: ziehier de Tesla raceauto. De P100D kan van 0 naar 100 in slechts 2,27 seconden.

De Electric Production Car Series (EPCS) werd twee jaar geleden aangekondigd als de eerste race voor elektrische auto’s. Toen werd het nog gezien als een leuk, maar onrealistisch idee. Met de goedkeuring van de FIA voor een race met alleen elektrische auto’s, kan de EPCS aan de slag om dit waar te gaan maken.

Geen erkenning van Tesla

Daar liggen nog wel obstakels, want de Tesla ‘weet niet’ dat het een raceauto is. De auto schakelt de batterij automatisch uit, als die een overschot aan warmte begint te voelen. Dat is een probleem als je wilt racen, want juist dan zal de batterij enorm opwarmen. De ingenieurs die de auto aanpassen voor het racen, krijgen daarbij (vooralsnog) geen hulp van Tesla, omdat de P100D serie niet officieel is erkend door het techbedrijf. Een officiële oplossing voor het probleem, is er nog niet.

Tot nu toe is de Tesla P100D het enige model dat mee kan doen aan de race, maar het doel van de EPCS is om ook andere autofabrikanten zoals Jaguar en Porsche aan boord te halen.

Foto: Electric GT