De Amerikaanse televisiezender ESPN gaat eSports uitzenden op tv dankzij deal met EA

eSports worden snel groter. Vandaag is bijvoorbeeld de E-divisie begonnen, de digitale variant van de Eredivisie in FIFA waar de Eredivisieclubs aan meedoen met hun eigen eSporter. En deze competitie kun je helemaal online volgen, inclusief nabeschouwingen. Maar in de VS gaan ze nog een stap verder: sportzender ESPN gaat FIFA-toernooien op televisie uitzenden, zo maakte game-maker EA bekend.

Helaas voor ons betekent dit wel dat de uitzendingen niet in Nederland te zien zijn. Maar het is in ieder geval een volgende stap van meer mainstream worden van eSports. ESPN zendt de toernooien uit op vier plekken: ESPN, ESPN2, ESPN Deportes en ESPN3 op internet.

Eerste uitzending

De sportzender houdt zich al langer bezig met deze digitale sporten. Vorig jaar kwam er namelijk al een apart deel voor eSports op de website van ESPN, met daarop beelden en informatie over verschillende kampioenschappen over de gehele wereld. EA kan van de volgende stap natuurlijk alleen maar blij worden, aangezien zij de eigenaar zijn van FIFA.

De eerste uitzending was gisteren al, ongeveer tegelijkertijd met de Super Bowl. Grote kans dus dat er weinig mensen gekeken hebben, aangezien de Super Bowl in Amerika nogal een happening is. Maar niet getreurd: er komen nog veel meer wedstrijden aan. Een schema daarvan vind je hier. En zit je in Nederland, dan kun je de kampioenschappen alsnog volgen, namelijk via Twitch en YouTube.