Fitbit Charge 3: zwembestendige tracker met langere accuduur

Fitbit-Charge-3

Fitness trackers zijn ontzettend handig als je van sporten houdt. Maar als je het liefst zwemt, is je aanbod vaak redelijk beperkt. Nu is er echter weer een nieuwe variant die je ook tijdens het zwemmen kunt gebruiken: de Fitbit Charge 3.

De Charge 3 heeft een waterbestendig ontwerp met een touchscreen. Het apparaat heeft een aluminium frame en Gorilla Glass 3 in het OLED-scherm. Het scherm is volgens Fitbit 40 procent groter en helderder dan zijn voorganger.

Groot verschil met andere trackers uit de Charge-lijn is dat deze variant een slanker silhouet heeft. Daardoor is hij ook voor vrouwen prettig om te dragen.

Op de wearable zit een inductieve knop, waardoor het ontwerp gestroomlijnd en waterbestendig is. Ook zorgt de knop voor meer ruimte in het horloge, waardoor er meer sensoren in kunnen. Daarnaast was er ruimte voor een grotere accu, die tot 7 dagen mee moet gaan.

Fitbit-Charge-3

Special Edition

De Charge 3 Special Edition heeft in tegenstelling tot de gewone variant een NFC-chip. Deze variant komt met een witte silicone sportpolsband en grafietgrijze aluminium frame, of met een lavendelkleurige gevlochten polsband en een roségouden frame. De klassieke zwarte polsband krijg je in een apart doosje meegeleverd.

De Special Edition is binnenkort te koop voor 169,95 euro. De normale versie kost 149,95 euro. Vanaf oktober zijn de fitness trackers te koop, maar je kunt ze nu al reserveren via de website van Fitbit.