Fitbit en Strava gaan samenwerken en monitoren nu écht al je sportieve prestaties

Als je regelmatig sport, dan weet je ongetwijfeld hoe handig het is dat wearables en gadgets allerlei informatie verzamelen over je prestaties. Strava is een van de bekendste makers van sport-apps, terwijl Fitbit een grote naam is in de wereld van activity trackers. Het goede nieuws: juist deze twee partijen gaan samenwerken.

De integratie van Fitbit en Strava moet ervoor zorgen dat je een nog completer beeld krijgt van je sportieve prestaties. Strava volgt je als je aan de slag gaat op de fiets of gaat hardlopen, terwijl Fitbit de rest van je activiteiten in de gaten houdt en je volgt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ideaal als je leeft voor je sport en je echt in de gaten wilt houden hoe je eraan toe bent, want Strava en Fitbit synchroniseren constant.

“Fitbit wil blijven innoveren en onze gebruikers zo goed mogelijk motiveren om te sporten. Dat doen we bijvoorbeeld door ons ecosysteem uit te breiden, want dat maakt het eenvoudiger voor mensen om hun doelstellingen op het gebied van fitheid en gezondheid te halen”, aldus James Park, CEO van Fitbit. “De integratie met Strava combineert het beste van beide werelden, zodat onze gebruikers een completer beeld krijgen van hun gezondheid. Dat terwijl ze zich volledig kunnen concentreren op datgene wat belangrijk is: hun prestaties.”