Fitbit komt met nieuwe fitnesstracker met verwisselbare bandjes: de Fitbit Alta

De productlijn van fitnesstrackers en sporthorloges van Fitbit bestaat inmiddels uit acht verschillende producten. Vandaag is er namelijk een nieuwe tracker bijgekomen: de Fitbit Alta. Qua functionaliteit is hij vergelijkbaar met de populaire Fitbit Charge: hij meet stappen, hoogteverschillen en slaap en bezit daarnaast een display en trilmotortje voor een minimale notificatiefunctionaliteit. Een hartslagmeter ontbreekt.

De enige echt nieuwe functie aan de Alta is dat hij je aanmoedigt om elk uur 250 stappen te zetten. Dit is te vergelijken met wat onder meer de Apple Watch doet met het doel om elk uur te staan; alleen moedigt de Fitbit aan om ook echt in beweging te komen. De accu van de fitnesstracker gaat zo’n 5 dagen mee, dat is minder dan veel andere Fitbits, en hij is waterdicht.

De Fitbit Alta bestaat uit een losse metalen tracker met een zwart/wit OLED-scherm; de bandjes kun je verwisselen. Standaard wordt hij geleverd met een een gekleurd plastic bandje (zwart, blauw, paars of turquoise) en kost 140 euro (10 euro meer dan de Charge). Daarnaast kun je lossen bandjes kopen, inclusief een leren versie (70 euro) en een metalen band (100 euro).

Wat duidelijk opvalt aan de Alta is dat Fitbit het product meer in de markt wil zetten als een stijlvol accessoire. Dat doet het bedrijf met een strak en subtiel ontwerpen en verwisselbare bandjes. Met de Fitbit Blaze die vorige maand werd aangekondigd, lijkt Fitbit dat ook te proberen, maar dat sporthorloge kreeg veel kritiek op het lompe ontwerp. Wat dat betreft lijkt de Alta beter geslaagd.