Fitbit kondigt draadloze synchronisatie met Samsung Galaxy S4 aan, meer Android-devices volgen

Toen de nieuwe Fitbit One en Fitbit Zip aangekondigd werden in september vorig jaar, ging er een luid gejuich op onder de fans van de slimme stappentellers. Immers, de nieuwe versies zouden eindelijk direct gaan syncen met de iPhone, een vurige wens van de community. Voor Android-gebruikers bleef het nog even op de tanden bijten, maar er gloort hoop.

Op het weblog van het Amerikaanse bedrijf kunnen we lezen dat het team het voor elkaar heeft gekregen om de stappentellers direct te laten synchroniseren met de nieuwe Samsung Galaxy S4. Belangrijkste gereedschap hiervoor is de aanwezigheid van Bluetooth 4.0, maar dan nog hebben de developers talloze uitdagingen voor zich.

Het open karakter van Android zorgt er namelijk voor dat er verschillende varianten van het OS op telefoons circuleren. Het ontbreken van een standaardisatie bemoeilijkt de uitrol van een bredere support van Android-devices, aldus Fitbit.

Every new phone we add Bluetooth 4.0 sync support for requires custom development. While many of the new phones coming out have Bluetooth 4.0 hardware, many of them don’t have the necessary software for third party apps (like ours) to access this hardware.

Er gloort echter hoop aan de horizon voor Android-gebruikers, aangezien Google recent heeft aangekondigd de benodigde software voor Bluetooth 4.0 support te gaan standaardiseren in volgende versies van het besturingssysteem. Gecombineerd met de melding van de Bluetooth SIG dat nieuwe versies van Android ook de “Smart Ready” en “Smart devices” gaat ondersteunen, kan het goede nieuws vooralsnog niet op, zo lijkt het.

Meer informatie op de weblog van Fitbit.