Fitbit lekt afbeeldingen van de Fitbit Surge: Een ‘superwatch’ voor sporters

Fitbit bereidt zich voor op de lancering van drie nieuwe fitness bandjes de komende weken: De Fitbit Charge, Charge HR en Fitbit Surge. Dat meldt The Verge vannacht. De Charge lijkt een vervanging te zijn van de Fitbit Force, die begin dit jaar uit de schappen werd gehaald omdat de armbandjes bij sommige gebruikers tot een huidallergie leiden.

De Fitbit Surge wordt naar alle waarschijnlijkheid het nieuwe ‘flagship model’ van Fitbit, aan de eerste foto’s te zien is de Surge een vrij complete smartband met ondermeer een hartslagmeter. Verder beschikt de zogenaamde ‘superwatch’ over een uitgebreid display en ingebouwde GPS tracking. En dat is met name interessant voor hardlopers, die op zoek zijn naar een standalone wearable die geen verbinding nodig heeft met je mobiele telefoon.

De Fitbit Surge gaat $249 dollar kosten en is daarmee een stuk prijziger dan de ‘instapmodellen’ van Fitbit, die rond de $99 dollar liggen. Eerder werd al bekend dat de Fitbit Charge en Charge HR waarschijnlijk ook al een stuk duurder worden dan de eerdere activity trackers van Fitbit.

Volgens de marketingmaterialen die The Verge dit weekend in handen kreeg hoopt Fitbit dat je de Surge ‘dag en nacht draagt’. Tijdens je slaap monitort het apparaat je nachtrust en ’s ochtends wekt het je desgewenst door te vibreren om je pols.

Fitbit is op dit moment nog steeds marktleider op gebied van activity trackers. Dat heeft als groot voordeel dat je je data die je met een Fitbit apparaat verzamelt met veel andere health apps en gadgets kunt koppelen. Desondanks maakte uitgerekend Fitbit deze maand bekend bekend dat het vooralsnog geen koppeling met Apple’s HealthKit gaat aanbieden omdat het daar vooralsnog de meerwaarde niet van in ziet. Een week later maakte Apple bekend te stoppen met de verkoop van Fitbit apparatuur.

We zijn benieuwd of Fitbit’s nieuwe producten desondanks de moeite waard zijn.