Fitbit: ‘Nederland in top 5 fitste landen ter wereld’

Uit de anonieme data die Fitbit van meer dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd verzameld heeft blijkt dat Nederland onder de gebruikers één van de fitste landen ter wereld is.

Ons land staat op de vierde plek in een klassement waarin opvallend veel Europese landen hoog geklasseerd zijn. Iedere Fitbitgebruiker start met een doel van 10.000 stappen per dag, wat ongeveer gelijk staat aan een afstand van 8 kilometer of een dagelijkse workout van 30 minuten. Op dagelijkse basis zijn Nederlandse Fitbitgebruikers gemiddeld 24,1 minuten actief. Dat is 3,8 minuten minder dan leider Spanje maar wel 4,1 minuten meer dan Singapore, waar de gebruikers gemiddeld 20 minuten actief zijn. Onder ‘actieve minuten’ worden activiteiten gerekend die intensiever zijn dan een gewone wandeling.

Naast de activiteit heeft Fitbit ook de gegevens van onze ‘kwalitatieve slaap’ bijgehouden. Een goede nachtrust speelt een belangrijke rol voor de algehele gezondheid en het welzijn en Nederland staat bij lengte van de nachtrust op de tweede plaats met gemiddeld 7 uur, 13 minuten en 30 seconden per nacht.

Het Verenigd Koninkrijk voert de lijst aan met 7 uur, 14 minuten en 44 seconden. De Hongaren slapen het minst met 6 uur, 52 minuten en 37 seconden per nacht.

Onderzoek onder gebruikers

De analyse die Fitbit gedaan heeft is volgens het bedrijf een representatieve steekproef van data uit 2016 van meer dan 10 miljoen gebruikers in de VS en meer dan 10.000 gebruikers uit elk ander internationaal land — het onderzoek zegt dus niets over mensen zonder Fitbit.

Bij het onderzoek zijn het aantal uren slaap, de stappen, actieve minuten, hartslag in rust en bewegingsherinneringen onderzocht om de lijst op te maken.

De top 10 van fitste Fitbitlanden bestaat uit:

  1. Ierland
  2. Verenigd Koninkrijk
  3. Zweden
  4. Nederland
  5. Zwitserland
  6. Denemarken
  7. Spanje
  8. Finland
  9. Duitsland
  10. Nieuw-Zeeland