Fitbit neemt opnieuw een smartwatchfabrikant over

Fitbit is op overnamepad. Begin december nam het bedrijf Pebble over, en nu is daar nog een dergelijk bedrijf bijgekomen. Startup Vector heeft namelijk laten weten over te zijn genomen door Fitbit.

Vector kennen we van de smartwatches die op een acculading een maand lang meegaan. Een flinke prestatie, maar begin 2016 lieten ze weten grotere ambities te hebben. Het bedrijf wilde de accu van de horloges namelijk nog langer mee laten gaan, door ze op te laten laden via licht. Maar of dat ooit nog gaat gebeuren, is nog maar de vraag nu ze onder Fitbit vallen. De werknemers van Vector gaan namelijk voor de fabrikant van fitnesstrackers werken.

De hardware en software van Vector worden daarmee ook onderdeel van fitnesstracker-fabrikant. Groot nadeel: de smartwatchmaker zelfs bestaat straks niet langer. De horloges blijven nog wel werken en er blijft ondersteuning, maar er zullen waarschijnlijk geen nieuwe modellen en software-updates meer komen.

Inspiratie

Voordeel voor Fitbit is echter wel dat Vector en het eerder overgenomen bedrijf Pebble veel gemeen hebben. Beide bedrijven maakten namelijk smartwatches die weinig energie verbruikten. Bovendien haalde Vector haar inspiratie uit Pebble.

Wat Fitbit met al deze kennis wil doen, is echter niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat ook dit bedrijf een smartwatch gaat maken, maar dat is zeker geen garantie. Het kan ook zijn dat Fitbit enkel zijn fitnesstrackers nog beter wil maken met de kennis van de werknemers van beide bedrijven.