Fitbit opnieuw aangeklaagd, nu door investeerders

Fitbit wordt mogelijk opnieuw aangeklaagd, maar dit maal door zijn investeerders. Eerder werd de wearable-fabrikant in de VS aangeklaagd door consumenten die van mening waren dat de hartslagmeter die Fitbit gebruikt niet accuraat genoeg was. Investeerders klagen Fitbit nu aan omdat zij niet op de hoogte zijn gesteld door de problemen die Fitbit had met zijn technologie.

De zaak wordt aangespannen door Rosen Law Firm die opkomt voor de rechten van investeerders laat MarketWatch weten. De claim die wordt geformuleerd gaat over dezelfde zaak als die in januari door consumenten werd aangespannen.

Volgens de consumenten maakte Fitbit valse beloftes omtrent de hartslagmeters in de Fitbit Charge HR en de Fitbit Surge en meet deze niet ‘elke hartslag’, zoals Fitbit beloofd. Volgens de Amerikaanse consumentenbod, die onderzoek deed naar aanleiding van de rechtszaak was de hartslagmeter juist zeer accuraat.

Volgens de aanklagers had Fitbit de investeerders op de hoogte moeten stellen van de problemen met de technologie omdat investeerders daar eventueel schade van zouden kunnen ondervinden. Voordat de rechtszaak doorgang vindt, moet deze eerst nog gecertificeerd worden omdat het gaat om een zogenaamde class-action rechtszaak.