‘Fitbit wil smartwatch-maker Pebble overnemen’

Fitbit wil Pebble overnemen, zeggen anonieme bronnen tegen zowel The Information als de Financial Times. Volgens de bronnen zijn de maker van fitness trackers en de smartwatch-fabrikant dicht bij een overeenkomst, waar een “klein bedrag” bij gemoeid zou zijn.

Pebble zou al enige tijd kampen met financiële problemen, die zich uitte in ontslagen eerder dit jaar. Eric Migicovsky, de directeur, zei toen dat het bedrijf “vrij krap” zat qua geld. Het bedrijf zou inmiddels al enige tijd te koop staan.

Fitbit zou interesse hebben in de smartwatch-maker vanwege de intellectuele eigendommen, zoals patenten. Fitbit zou willen uitbreiden en de expertise op het gebied van smartwatches bij Pebble zou daar een onderdeel van zijn. Na de overname zouden de horloges dan ook nog steeds worden gemaakt en verkocht. Meest bijzonder aan die horloges is dat de schermen van e-paper gemaakt zijn en daardoor erg lang meegaan op een acculading.

Pebble is met name bekend geworden dankzij crowdfundingsacties op Kickstarter, waar ze een aantal van hun producten als eerste aanboden. Met hun eerste actie braken ze alle records: met bijna 69.000 backers haalden ze 10.266.845 dollar op voor hun horloge.