Fitbit-producten zorgen wederom voor een geïrriteerde huid

Nadat eerder al de Fitbit Force en de Fitbit Charge voor huiduitslag zorgden, lijkt nu ook de Fitbit Surge huidklachten te veroorzaken. Diverse gebruikers van de Surge klagen over een geïrriteerde huid na het dragen van de activity tracker.

Fitbit heeft de problemen erkend, zo meldt TechCrunch. Het bedrijf geeft aan dat een klein deel van de gebruikers van de Surge melding heeft gemaakt van huiduitslag. Deze klachten zijn niet ongebruikelijk bij het lang dragen van sieraden of wearables.

Na een uitgebreid onderzoek van dermatologen is het advies van Fitbit helder: Houd je device schoon, houd het droog en doe je device regelmatig af om je pols rust te gunnen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Fitbit kampt met een dergelijk probleem. Eerder zorgden ook de Fitbot Force en de Fitbit Charge al voor huidklachten.

In 2013 lanceerde Fitbit haar eerste activity tracker met een scherm, de Force, maar de activity tracker moest begin 2014 al terug geroepen worden wegens diverse klachten van huiduitslag.

Destijds concludeerde het bedrijf dat nikkel de boosdoener was van de klachten, maar ook de opvolger van de Force, de Fitbit Charge (zonder nikkel), zorgde voor huiduitslag.

Vanwege de huidklachten heeft Fitbit een waarschuwing afgegeven over het gebruik van de activity trackers:

Prolonged contact may contribute to skin irritation or allergies in some users. If you notice any signs of skin redness, swelling, itchiness, or other skin irritation, please discontinue use or wear the product clipped over a piece of clothing.

Fitbit geeft aan dat alle activity trackers op den duur voor huiduitslag kunnen zorgen. Daarmee heeft het bedrijf gelijk want ook Jawbone, Nike en Garmin kregen te maken met dergelijke klachten, zij het in mindere mate.