Fitbit Surge houdt het tien dagen vol na software-update

De Fitbit Surge krijgt deze week een update die de fitness tracker weer een stuk interessanter maakt. De update zorgt ervoor dat de tracker beter kan concurreren met horloges van Garmin en Polar.

De Surge is een fitnesshorloge van Fitbit en kost 239 euro. De tracker houdt net als vele andere horloges bij hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en vertelt je hoe het is gesteld met je slaapritme. Daarnaast beschikt de Surge natuurlijk ook over een hartritme-monitor en een GPS. Verder is het mogelijk om tekstberichten, e-mails en telefoontjes te ontvangen via de Surge.

1434707730764

De nieuwe feature Run Cues zorgt ervoor dat je op vooraf bepaalde tijdstippen of afstanden een notificatie krijgt, zodat je weet of je op schema ligt. Als je bijvoorbeeld 1 kilometer hebt afgelegd, krijg je een notificatie met daarin je tijd, de afgelegde afstand en je gemiddelde hartritme. De nieuwe update geeft ook de batterij een enorme boost. Eerder ging de Surge zo’n vijf uur mee met een actief GPS-signaal en een werkende hartritme-monitor. Dankzij de update moet de batterij het nu twee keer zo lang volhouden, namelijk tien uur. Deze batterijduur is vergelijkbaar met de Garmin Forerunner 225. Fitbit voegt ook een timer en een stopwatch toe aan het horloge.

De Fitbit-update wordt vandaag voor de eerste apparaten uitgerold.