Fitbit lijkt opnieuw flink beter te verkopen tijdens de kerstdagen

Fitbit is de absolute marktleider als het gaat om fitness tracking, maar het lijkt erop dat het merk tijdens de kerstdagen nogmaals een behoorlijke boost heeft gekregen.

De Fitbit-app schoot op 25 december namelijk naar de eerste plaats op de ranglijst voor gratis applicaties in de App Store van Apple. Ook daarvoor stond Fitbit al bij de best scorende 25 apps, maar voor de koppositie heb je zeker met de feestdagen een flink aantal extra downloads nodig. Dat zou er dus best eens op kunnen wijzen dat er de afgelopen dagen veel nieuwe Fitbits geactiveerd zijn.

Natuurlijk kun je het aantal verkopen niet direct vergelijken met het aantal downloads, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Fitbit flink meer verkoopt in december. Neem 2014: toen verkocht Fitbit in het vierde kwartaal meer dan in alle maanden daarvoor. Dat terwijl over het hele jaar gezien een groei van 250 procent werd gerealiseerd.

Die groei zette in 2015 alleen maar door, want uit de cijfers van Quartz blijkt dat het aantal verkopen ook dit jaar zo goed als verdubbelden. Daarin het het vierde kwartaal vol feestdagen nog niet eens meegerekend. Desondanks verwachten analisten dat Fitbit het in 2016 lastiger zal krijgen. Mogelijk heeft dat ook te maken met de introductie van de tweede Apple Watch en alternatieven van concurrenten. Daarbij speelt vooral Xiaomi een belangrijke rol, omdat het Chinese bedrijf zijn producten tegen een lagere prijs verkoopt.