Flash drive met biometrische beveiliging zorgt voor wel heel uniek slot en grendel

Ik vermoed dat het herkenbaar is voor ons allemaal: steeds meer diensten en websites waar je een unieke login voor moet aanmaken en uit veiligheidsoverwegingen poog je steeds weer nieuwe wachtwoorden te bedenken. Hoeveel kun je er nog onthouden? Een probleem van het verleden, als het aan de makers van myIDkey ligt. Een biometrisch beveiligde flash drive voor al je wachtwoorden.

Arkami, het bedrijf achter het USB device, toonde hun eerste prototypes tijdens de CES in Las Vegas afgelopen januari. Krap twee maanden verder is het bedrijf klaar om de wereld te veroveren… via Kickstarter!

De flash drive bestaat uit harde schijf, waar je login-data op wordt opgeslagen, een scanner voor je vingerafdruk en een microfoon voor stemherkenning. Plug de stick in je PC of Mac, unlock hem met je vingerafdruk en zoek naar het password wat je nodig hebt via voice-control. Overigens hoeft dat niet perse, omdat de software ook automatisch formulieren zal aanvullen die hij herkent.

Als fervent gebruiker van de app 1Password ben ik zeker geinteresseerd in dit soort oplossingen. Ik ben er heilig van overtuigd dat we dit soort menselijke “geheugenuitbreidingen” nodig hebben, maar of een USB flash drive daarvan de ultieme benadering is, weet ik zo net nog niet.

Gebruik jij een tool om je geheugen voor dit soort zaken uit te breiden? En zo ja: welke en waarom?