Floyd Mayweather en DJ Khaled krijgen boete wegens hypen van ICO’s

bitcoins, bitcoin, ico

Floyd Mayweather, een bekende boxer, en producer DJ Khaled hebben een deal gesloten met de SEC wegens het hypen van ICO’s. De twee zouden volgens de Amerikaanse beurswaakhond verzwegen hebben dat ze betaald werden voor het hypen van de zogenaamde initial coin offerings, meldt Bloomberg.

Bij een ICO proberen bedrijven geld op te halen door digitale tokens te verkopen in plaats van aandelen. Beide beroemdheden zouden volgens de SEC ICO’s hebben opgehemeld op sociale media, zonder hierbij te vertellen dat de mensen achter de cryptovaluta hen betaald hadden om de tokens te promoten.

Als onderdeel van de deal moet Mayweather 600.000 dollar betalen en DJ Khaled ruim 150.000 dollar.

Waarschuwing

Dat beroemdheden ICO’s promoten is niet nieuw. Dat werd zelfs steeds normaler toen de bitcoin vorig jaar een recordhoogte wist te bereiken. De SEC waarschuwde in november vorig jaar echter dat dit tegen de wet in kon gaan als niet bekend werd gemaakt dat de beroemdheden hier geld voor kregen.

“Door niets te vertellen over de betalingen, hadden de promoties van Mayweather en Khaled er uit gezien als onpartijdig, in plaats van betaalde promoties”, aldus Stephanie Avakian, de co-enforcement directeur bij SEC. De twee zaken zijn de eerste straffen die de SEC heeft opgelegd tegen individuen voor het promoten van cryptovaluta.