Follow JC Go!: Vang geen Pokémon, maar heiligen in nieuwe AR-app

Follow JC Go!

Sinds de lancering van Pokémon Go zijn talloze mensen op zoek naar Pikachu en de andere monsters. Maar een nieuwe app laat je naar iets heel anders zoeken: heiligen. Het gaat om Follow JC Go!, een nieuwe app van de Foundation Ramon Pane, dat zich richt op de promotie van evangelisatie, meldt Cruxnow.

Het spel werd gisteren onthuld en kreeg ook direct een zegening van de huidige paus. Het idee is dat je zoekt naar heiligen, referenties aan Maria en bijbelse figuren. Vervolgens beantwoord je vragen. Geef je de goede antwoorden, dan kan het karakter toegevoegd worden aan je team.

Ook moet je dingen verzamelen die je nodig hebt voor je “virtuele bestaan”, zoals water, eten en spiritualiteit. Die spiritualiteit vind je echter in de echte wereld. De app laat je namelijk weten als je in de buurt bent van een kerk en dat dit wel een goed moment kan zijn om even te gaan bidden.

Ontwikkeling

In totaal kostte het spel 500.000 dollar om te ontwikkelen, wat betaald werd door sponsors en donoren. 43 ontwerpers, theologen, Bijbelse experts, engineers en kerkelijke geschiedkundige werkten ongeveer 32.000 uur aan de app sinds augustus 2016.

Met de app hopen de ontwikkelaars jonge spelers – en volwassenen – te onderwijzen over het geloof op een leuke manier. “Tegenwoordig gaat alles via smartphones. Wij wilden daar zijn en hen een onderwijzend videospel aan hen geven, dat religieus en interactief is, waarmee ze evangelie-teams kunnen vormen”, aldus Cardinal Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, president van de Foundation Ramon Pane.

De app is in het Spaans gelanceerd, maar wordt binnenkort ook in het Engels, Italiaans en Portugees op de markt. De app is voor iOS en Android beschikbaar, en gratis.