Numrush

Weg met de fietsende bezorger, Foodora test nieuwe bezorgmogelijkheid met drones

Bezorgdienst Foodora heeft voor het eerst een lunch laten bezorgen door een drone. In samenwerking met het Australische digitale-innovatiebedrijf IE Digital hebben ze deze innovatieve bezorgmogelijkheid getest.

In onderstaande video is te zien hoe Foodora een lunch laat bezorgen door een onbemand vliegtuigje. De drone vloog ongeveer 250 meter en bezorgde een portie nacho’s in een zak met een gewicht van 600 gram.

De drone kan pakketten tot één kilo vervoeren. Er is echter een mogelijkheid om drones pakketen tot zelfs vijftien kilo te laten vervoeren. Foodora, actief in 50 steden en 10 landen, gaat nu verder met het testen van de zwevende voedselpakketjes.

Eduardo Goes, CEO van Foodora:

Een drone kan gemakkelijk op afgelegen plaatsen komen en kan ons team ondersteunen bij slechte weersomstandigheden.

Maar kunnen we deze bezorgdrone van Foodora binnenkort ook in Nederland verwachten? “Dat is nog maar de vraag”, vertelt Vincent Hosman, Country Manager van het bedrijf. “Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones. Echter vinden wij het belangrijk om te investeren in de toekomst en altijd alert te blijven op de nieuwste innovaties.”

Niet de eerste bezorgdrone

Foodora is niet de eerste bezorgdienst die met drones aan de slag gaat. Google testte in september met burito’s de bezorgdrone uit onder de naam Project Wing. Het gaat echter niet zo goed met dat project. The Wall Street Journal schreef gisteren een artikel over het feit dat er ongelofelijk veel problemen waren met de drones tijdens het testen. Eerder waren ook al berichten dat er problemen waren bij Project Wing.

Daarnaast is de Domino’s bezig in Nieuw-Zeeland met vliegende pizzabezorging, die waarschijnlijk begin 2017 ook in Nederland en België wordt getest. Amazon is daarentegen al langer bezig met testen nadat zij toestemming kregen in het Verenigd Koninkrijk met het bezorgen van pakketten via de lucht. Groot verschil is dat het daarbij niet om eten gaat, maar op bestelling uit Amazons webwinkel.