Ford zet vol in op elektrische auto’s met dertien nieuwe modellen in vijf jaar tijd

Steeds meer autofabrikanten lijken nu toch echt in te zetten op elektrische auto’s en ook Ford is daar druk mee bezig. Gisteren heeft het bedrijf meer details bekendgemaakt over zeven nieuwe modellen. In de komende vijf jaar moeten er in totaal dertien nieuwe voertuigen bijkomen, aldus de autofabrikant.

De komende jaren komen er per continent een aantal nieuwe elektrische en hybridevoertuigen bij. In Europa gaat het onder meer om een nieuwe, volledig elektrische SUV die minimaal 480 kilometer kan rijden op een lading. Een serieuze concurrent voor de Tesla Model X, maar Tesla hoeft desondanks nog even niks te vrezen. De bedoeling is dat dit voertuig pas rond 2020 op de markt komt. Daarnaast komt er een Transit Custom plug-in-hybride, die in 2019 moet verschijnen.

Ook komt er wereldwijd een reeks hybride SUV’s die van een geheel nieuwe motor gebruikmaken. Het gaat om de EcoBoost-motor, die volgens Ford zorgt voor meer vermogen en een lager brandstofverbruik. Daarnaast komen er nog vier andere voertuigen bij, zo kondigde Ford gisteren aan, maar die zijn in eerste instantie niet in Europa te verkrijgen.

Dit jaar gaat Ford de nieuwe generatie elektrische auto’s testen. Zo wordt er in Europa getest met de Transit Custom plug-in-hybride, die voorzien is van allerlei slimme technologie. In de Verenigde Staten wordt er dit jaar getest met twintig hybride Transit Connect-taxi’s en prototypes van bestelwagens.

Nieuwe functies

Ford is verder bezig met de ontwikkeling van een reeks nieuwe diensten, waarmee je elektrische auto’s nog gemakkelijker moet kunnen gebruiken. Zo is er een akkoord met andere fabrikanten in Europa om een heel snel oplaadnetwerk op te zetten, dat veel sneller moet zijn dat de huidige systemen en gebruik maakt van een gezamenlijke standaard. Volgens de planning komen er in eerste instantie 400 oplaadpunten in Europa, in 2020 moeten dat er duizenden zijn.

Daarnaast werkt het bedrijf aan draadloze technologie voor elektrische bedrijfsauto’s. Voordeel hiervan is dat je je auto op een speciale parkeetplek kunt parkeren, en dat hij direct wordt opgeladen. Zo heb je nooit meer een lege accu.

Ford opladen parkeerplaats